Ured koordinatora za reformu javne uprave u saradnji sa firmom InfoDom d.o.o Zagreb,  implementatorom projekta “Izrada i uspostavljanje okvira interoperabilnosti i standarda za razmjenu podataka”, 20.septembra s početkom u 10 sati (prostorije Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Hamdije Kreševljakovića) organizira okrugli sto na kojem će biti prezentirani dokumenti urađeni kroz ovaj projekat, a koji će biti dio okvira interoperabilnosti BiH.     

Učešće u okruglom stolu uzet će predstavnici akademske zajednice u BiH, kao i IT industrije. Sve informacije, kao i materijale za ovaj okrugli sto možete pročitati i preuzeti na web portalu http://interoperabilnost.vijeceministara.gov.ba

Projekat “Izrada i uspostavljanje okvira interoperabilnosti i standarda za razmjenu podataka” finansiran je sredstvima Fonda za reformu javne uprave u BiH. Projektom će se urediti odnosi implementiranja raznih IT projekta u javnoj upravi, stvoriti uslovi za unaprijeđenje procesa upravljanja informacijama te razmjenu podataka između tijela državne uprave, a građanima će biti omogućeno jednostavnije i brže obavljanje javnih usluga elektronskim putem.

Inače, stvaranje okvira interoperabilnosti zahtjev je i Inicijative za elektronsku Jugoistočnu Evropu (e-JIC).