Projekat Ureda koordinatora za reformu javne uprave“ Uspostavljanje mreže info polica“ koji je završen u februaru 2010. rezultirao je  pojednostavljenjem procesa informisanja građana posredstvom distribucije štampanog materijala o aktivnostima vlada u BiH te povećanjem promocije korištenja Zakona o slobodi pristupa informacijama.

Cilj ovog projekta bio je uspostavljanje prakse redovnog izdavanja, distribucije i međusobne razmjene promotivnog i informativnog štampanog materijala o aktivnostima, uslugama i nadležnostima Vijeća ministara BiH, entitetskih i Vlade Brčko distrikta BiH.

Nakon što je posredstvom info polica uspostavljen mehanizam za razmjenu materijala unutar jedne institucije ali i ostalih te nakon što je izdat bilten Vlade na svim nivoima,Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nastavilo je praksu izdavanja publikacije „Info.

U septembru je izdat i treći broj ove publikacije, a Ured koordinatora tekstovima o Fondu za reformu javne uprave i imenovanju državne koordinatorice za reformu javne uprave dao je doprinos kreiranju trećeg broja Infa. Najnovije izdanje „Info“ možete vidjeti ovdje.