Dnevni avaz: Premijer Federacije BiH (FBiH) Mustafa Mujezinović potvrdio je danas da je sa Međunarodnim monetarnim fondom usaglašen memorandum o razumijevanju o nastavku stendbaj aranžmana i da se nada da će, zbog toga, naredna godina na ekonomskom planu biti bolja.

– Nadam se da će naredna godina, prije svega, biti bolja kada je riječ o investicijama koje će se iz domaćih i stranih izvora ovdje pojaviti – rekao je Mujezinović novinarima uoči sastanka članova SDA na kome je razmatrana politička i ekonomska situacija u BiH.

On je naglasio da se, po pitanju investicionih ulaganja, u FBiH dosta nudi i da se "osjeti povoljniji vjetar kada je riječ o ekonomiji i ulaganjima".

Mujezinović je demantovao tvrdnje da će krediti dobijeni od MMF-a biti usmjereni na servisiranje plata, te socijalnih i drugih davanja.

On je istakao da su prihodi dobijeni iz indirektnih i direktnih poreza sasvim dovoljni za te namjene.

– Kroz tranše stendbaj aranžmana, prije svega, biće servisirani podsticaji za poljoprivredu, privredu, turizam i sve ostalo što ide u dopunu budžeta za iduću godinu – rekao je premijer FBiH.