U Sofiji se u okviru bugarskog predsjedavanja Europskom unijom danas održavaju „8. susreti CAF praktičara“.

Ovo je prilika da institucije iz cijele Europe razmjene svoja praktična iskustva i prezentuju svoja dostignuća koja su ostvarilia implementirajući ovaj alat za upravljanje kvalitetom. Bosnu i Herecegovinu će na ovom dogođaju predstavljati predstavnici Ureda koordinatora za reformu javne uprave i Agencije za statistiku BiH.

„Posebna čast je ukazana našoj zemlji da na ovom značajnom događaju prezentira i jedan  dobar primjer iz prakse naših institucija. Radi se o ispitivanju zadovoljstva korisnika u Agenciji za statistiku BiH. Od 200 prijavljenih, Agencija za statistiku BiH odabrana je da podijeli svoja iskustva u ovoj oblasti. Zahvalni smo „Programu jačanja javnih institucija u BiH kojeg implementira njemački GIZ za svu podršku koju na pruža u ovom procesu“, kazao je Kenan Avdagić, CAF koordinator.

Više od 10 institucija u BiH je već implemetiralo CAF model upravljanja kvalitetom, a Vijeće ministara BiH zadužilo je Ured koordinatora za reformu javne uprave za provođenje „Operativnog plana za uvođenje upravljanja kvalitetom u institucije Bosne i Hercegovine za period od 2016. do 2018. godine“.