Na Javni poziv organizacijama civilnog društva za predlaganje 4 (četiri) kandidata/kinje i njihovih zamjenika/ica za članove/ice i zamjenike članova/ica Savjetodavnog vijeća  inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“, a koji je Ministarstvo pravde BiH objavilo na svojoj web stranici (www.mpr.gov.ba) dana  06.01.2017. godine, do roka utvrđenog Javnim pozivom pristiglo je ukupno 8  prijava organizacija civilnog društva.

Komisija za izbor članova/ica iz reda organizacija civilnog društva u Savjetodavno vijeće inicijative “Partnerstvo za otvorenu vlast“, formirana u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji između Ministarstva pravde BiH i Ureda koordinatora za reformu javne uprave radi pružanja stručne i administrativne pomoći Savjetodavnom vijeću inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“, je razmotrila sve pristigle prijave organizacija civilnog društva i u skladu sa kriterijima iz javnog poziva izvršila izbor članova/ica i njihovih zamjenika/ica u sastav Savjetodavnog vijeća Inicijative „„Partnerstvo za otvorenu vlast“. Sve pristigle prijave su zadovoljile formalno-pravne uslove.

Za članove/ice i zamjenike/ice Savjetodavnog vijeća inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“ su izabrani Elvira Mujkić, član i Uglješa Vuković, zamjenik člana   (Transparency international BiH),  Nermina Voloder, član i  Tarik Jusić, zamjenik člana (Udruženje „Analitika“), Darko Brkan, član  i Aida Ajanović, zamjenik člana (Udruženje „Zašto Ne“ ), Lejla Bičakčić, član i Aleksandra Zelić, zamjenik člana (Centar za istraživačko novinarstvo – CIN).

Organizacijama civilnog društva čiji kandidati za članove/ice i zamjenike članova/ica nisu izabrani u sastav Savjetodavnog vijeća inicijative “Partnerstvo za otvorenu vlast“, se zahvaljujemo na dostavljenim prijavama i vjerujemo da će i dalje nastaviti davati svoj doprinos u promociji i implementaciji inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“.