Svi ciljevi iz Revidiranog akcijskog plana 1 koji nisu realizirani u 2011. godini, trebaju biti uvršteni u ovogodišnji komunikacijski plan aktivnosti vlada na sve četiri upravne razine. Aktvnosti kod kojih su nosioci pojedinačne institucije moraju te aktivnosti planirati i uvrstiti u svoje planove rada/planove komuniciranja. Kao rok realizacije naveden je kraj prve polovine ove godine, zaključeno je na današnjoj tematskoj sjednici Nadzornog tima za oblast Institucionalno komuniciranje kojom je predsjedala državna koordinatorica za reformu javne uprave Semiha Borovac.

 

 Nakon što je stručni savjetnik za RJU u oblasti IK Dejan Buha prezentirao stanje u ovoj reformskoj oblasti, također je još jednom istaknuto da sve vlade, kao i ostale institucije imaju obvezu provedbe godišnjih komunikacijskih planova. Samo na takv način, kako je rečeno na sastanku, biti će unaprijeđen kvalitet izvješća o napretku koji se rade na polugodišnjoj i godišnjoj razini. Pohvaljeno je što je, pored Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske te Vlade Brčko distrikta BIH, i Federalna vlada usvojila komunikacijski plan – strategiju komuniciranja.

 

 Nadzorni tim je sugerirao da se u proces prikupljanja informacija za izvješća o napretku trebaju uključiti i službenici za odnose s javnošću iz svih institucija. Predloženo je da se ovi službenici, naročito oni zaposleni u ministarstvima na svim razinama, uključe i u promoviranje reforme javne uprave i dostignuća na svim razinama.

Današnjoj sjednici NT-a osim koordinatorice Borovac, prisustvovali su i šef službe za informiranje Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH Mirjana Micevska, direktorica Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Raska Bračković – Denjalić, portparol Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i šef sektora za informiranje u Sekretarijatu Vlade Brčko distrikta Đuro Tankosić. Sastanku su prisustvovale i koordinatorice za reformu javne uprave FBiH i RS Mirsada Jahić i Stojanka Ćulibrk.