Sastanak Nadzornog tima za reformsku oblast Javne financije održan je u četvrtak, 01. rujna 2011. godine u prostorijama Ureda koordinatora za reformu javne uprave. 

Pored predstavnika Ureda koordinatora za reformu javne uprave sastanku su prisustvovali i članovi Nadzornog tima za oblast Javne financije, članovi Implementacijskog tima predloženi na prethodnom sastanku Nadzornog tima (osim predstavnika sa nivoa FBiH), te predstavnici konzorcija kompanija SRC sistemske integracije d.o.o. Srbija, SRC d.o.o. Slovenija i AvaCom Group d.o.o.

Pomenuti Implementacijski tim formiran je za potrebe implementacije projekta "Informacijski sustav upravljanja proračunom (BMIS)", financiranog iz Fonda za reformu javne uprave, koji provodi navedeni konzorcij kompanija.

Dnevni red sastanka sastojao se od sljedećih tačaka:

1. Aktivnosti na implementaciji projekta "Informacijski sustav upravljanja proračunom" – prezentacija predstavnika Konzorcija SRC sistemske integracije d.o.o. Srbija, SRC d.o.o. Slovenija i AvaCom Group d.o.o;

2. Utvrđivanje vremenske dinamike implementacije projekta "Informacijski sustav upravljanja proračunom";

3. Definiranje rasporeda posjeta predstavnika Konzorcija SRC sistemske integracije d.o.o. Srbija, SRC d.o.o. Slovenija i AvaCom Group d.o.o. Ministarstvu financija i trezora BiH, Ministarstvu financija RS, Federalnom ministarstvu financija i Direkciji za financije Brčko distrikta BiH;

4. Formiranje Implementacijskog tima za projekt "Informacijski sustav upravljanja proračunom“;

5. Razno.

Nakon usvajanja dnevnog reda, predstavnik konzorcija implementatora održao je prezentaciju  o izvođaču projekta odnosno konzorciju koji predstavlja, poslovnim razlozima i ciljevima projekta, aktivnostima na implementaciji projekta "Informacijski sustav upravljanja proračunom", planiranoj vremenskoj dinamici projekta i organizacijskoj strukturi i formiranju Implementacijskog tima projekta. Članovi Nadzornog tima upoznati su sa planom rada, očekivanim ciljevima i rezultatima.

Diskutovan je i budući kontakt i suradnja predstavnika implementatora i njihovih eksperata i glavnih partnera – korisnika. U tom smislu, dogovoreno je da će implementator posredstvom Nadzornog i Implementacijskog tima kontaktirati i posjetiti Ministarstvo financija BiH, Ministarstvo financija Republike Srpske, Ministarstvo financija Federacije BiH i Direkciju za financije Brčko distrikta BiH u svrhu prikupljanja podataka i korodinacije na implementaciji aktivnosti projekta.

Zvanično je formiran Implementacijski tim koji će operativno-tehnički podržati i omogućiti implementaciju ovog projekta u svojstvu predstavnika korisnika. Imenovani su članovi Implementacijskog tima sa državne, the razine Republike Srpske i Brčko distrikta BiH. Članovi sa razine FBiH bii će imenovani naknadno.