Članovi Upravnom odbora Fonda za reformu javne uprave na sjednici održanoj 05.02. 2010.g. u Banja Luci usvojili su izvješće o evaluaciji ponuda  u okviru javne nabavke konsultantskih usluga za projekt „Skica razvitka središnjih organa vlada u BiH – Implementiranje faze I“ sa prijedlogom mjera – prijedlog Odluke o dodjeli ugovora za nabavu konzultantskih usluga za implementiranje projekta Skica razvitka središnjih organa vlada u BiH – Implementiranje faze I“.  Realiziranjem projekta, Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Vlada Brčko distrikta BiH bit će osposobljene da izgrade sustav za kreiranje i upravljanje politikama na koherentan i usklađen način, razviju modernu strukturu, kapacitete i procedure upravljanja politikama, i unaprijede međuvladinu suradnju i učinak središnjih vladinih organa.

Kako se odluke UO FRJU donose jednoglasno, očekuje se i pisano izjašnjenje članova UO koji nisu prisustvovali sjednici.

UO FRJU prihvatio je i projektni zadatak „Uspostava suvremenih odjela za upravljanje ljudskim potencijalima u organima uprave u BiH“ iz oblasti Upravljanje ljudskim potencijalima. Cilj projekta je osiguranje potpore procesu reforme javne uprave i razvitku državne službe u BiH kroz strategijsku transfomaciju postojeće kadrovske funkcije u pravcu izgradnje modernog sustava i funkcije upravljanja ljudskim potencijalima u institucijama i organima uprave u BiH. Realiziranjem projekta bit će izgrađeni specijalizirani kapaciteti za upravljanje ljudskim potencijalima u institucijama državne službe i organima uprave na nivou BiH, Federacije, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

Prisutni članovi UO FRJU primili su k znanju informaciju o poništenju postupka javne nabave usluga za implementiranje projekta „Obuka državnih službenika za primjenu informacionih tehnologija i rad na računarima”.