Dnevni list: Inspektori Porezne uprave Federacije nemaju nikakvu podrške od općinskih i županijskih inspekcija, upozorava u izjavi za Dnevni list Midhat Arifović, direktor Porezne uprave.

“Inspektori Porezne uprave otkrivaju sve veći broj objekata koji nelegalno rade, koji nemaju odobrenje za rad, poslovne knjige. S druge strane, Porezna uprava nema pravo sankcionirati ljude koji bespravno rade i to je isključivo u nadležnosti općinskih i županijskih inspekcija”, tvrdi Arifović.

On se pita zašto vlasti u općinama i županijama ne čine više na sankcioniranju takvih slučajeva. Tim prije jer svi porezi koji se prikupe pripadaju općinama i županijama. “Velike štete zbog njihovog nerada trpi cijela država. Samo federalni inspektori rade u poslijepodnevnim satima i noću”, ističe Arifović.

“Krajnje je vrijeme da se svi inspektori pokrenu i počnu kontrolirati mesnu industriju, trgovine, pekare, liječničke ordinacije… Stalno slušamo kako nestaje novca u proračunima, a ljudi rade, a ne plaćaju poreze”, naglašava Arifović. “Bez represivnih mjera, pečaćenja objekata, podnošenja prijava, nikada nećemo uvesti disciplinu”, zaključuje direktor Federalne porezne uprave.