Na web stranici Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH postavljena je aplikacija  „Interaktivna mapa uprave“, koja korisnicima Interneta daje informacije o tome koje institucije i na koji način pružaju usluge građanima i poslovnoj zajednici.

Mapa sadrži informacije o vrsti i postupku ostvarivanja usluga javne uprave, kao i nadležnim institucijama, svrstane u 8 kategorija na razini entiteta i Brčko distrikta BiH, te u četri kategorije na razini BiH. U sadržaj mape uvršeno je oko 250 web adresa institucija u BiH čime se, osim povezivanja na izvor informacije, vrši i promocija institucija uprave.

Informacije su prikupljane iz službenih izvora. Primjera radi, mapa sadrži informacije o izdavanju osobnih dokumenata, pravima iz radnog i mirovinskog odnosa, socijalne i zdravstvene zaštite, zaštite potrošača i sl. Tu su i informacije o viznom režimu, CEMT dozvolama za prijevoznike, zrakoplovnim linijama, investicijama u BiH, kao i makroekonomski pokazatelji i opće informacije o četiri upravne razine u BiH.

Projekt interaktivne mape realiziran je uz financijsku potporu Odjeljenja za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije, dok je programsku aplikaciju izradio Prime Communications, a cjelokupan sadržaj je dostupan na latinici, ćirilici i engleskom jeziku. Većina web linkova u sadržaju mape na engleskom jeziku pruža informacije na jezicima u službenoj upotrebi u BiH, jer veliki broj institucija na web stranicama nema sadržaj na engleskom jeziku. Takođe, za informacije na web stranicama uvrštenim u tekst mape, odgovorne su institucije o čijim stranicama je riječ.

Ured koordinatora će ažurirati podatke u sadržaju mape 4 puta godišnje. Sve institucije, a osobito građani dobrodošli su da sugestijama doprinesu poboljšanju kvaliteta mape.

Interaktivna mapa je pionirski doprinos objedinjavanju informacija o uslugama javne uprave na jednom mjestu i projekt koji će Ured kontinuirano usavršavati.

Izvedbu ovog projetka otežala je činjenica da se način ostvarivanja pojedine usluge razlikuje ne samo između upravnih razina (države, entiteta i Distrikta), već i unutar jedne upravne razine.