U ponedeljak 16.06.2008 u prostorijama Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH, u Sarajevu, održan je sastanak Nadzornog tima (NT) za provedbu mjera Akcijskog plana 1 Strategije reforme javne uprave u BiH za oblast Javnih financija.

U skladu sa dnevnim redom sastanka, prisutni članovi uoznali su se sa prvim projektnim prijedlogom iz oblasti Javnih finansija pod nazivom "Informacijski sustav upravljanja proračunom (BMIS)". Nakon diskusije o projektnom prijedlogu, prisutni članovi su pomenuti prijedlog i usvojili. S obzirom da na sastanku nisu bili prisutni članovi Nadzornog tima ispred Vijeća ministara BIH, dogovoreno je da Ured koordinatora uputi dopis ovim članovima da se izjasne u pisanoj formi o ovom projektu.

Ovaj projekt podrazumijeva provedbu na sve 4 upravna razine u BIH, kroz uvođenje informacijskog sustava koji ce pomoći donositeljima odluka u planiranju i alokaciji novčanih sredstava prilikom izrada proračuna. Na sastanku je razgovarano i o budućem sastavu Implementacijskog tima za realiziranje ovog projekta.

Sudionici sastanka su razgovarali i o trenutnom stanju u predmetnoj oblasti, stepenu realiziranja mjera iz Akcijskog plana 1, te prioritetnim reformskim aktivnostima za realiziranje.