Dnevni avaz: Revizijom finansijskog izvještaja Službe predsjednika RS za 2007. godinu, Glavna služba za reviziju javnog sektora RS utvrdila je da ranije date preporuke nisu izvršene, dok se neke još otklanjaju , te da finansijski izvještaj ne daje fer i objektivan prikaz stanja imovine i izvršenja budžeta za taj period.

U izvještaju se, između ostalog, navodi da su ugovorene cijene zakupa stambenog prostora znatno više od tržišnih i drugih limita i da je u finansiranju Fondacije za stipendiranje studenata "Doktor Milan Jelić" budžet "probijen" za 352 posto.

Primjedbe su se odnosile i na rekonstrukciju objekata nekadašnjeg SDK u centru Banje Luke, koji je, odlukom Vlade RS, na trajno korištenje dat Službi predsjednika RS.

Glavni revizor RS Boško Čeko, podsjećajući da je u maju 2007. godine bivši predsjednik RS Milan Jelić stavio oznaku "trajno" na ugovor i tehničku dokumentaciju, kazao je da je ukupna vrijednost radova bila oko 10,9 miliona KM, dok je budžetom RS za 2007. bilo predviđeno samo oko 50 posto utrošenih sredstava, a ostatak je odobren rebalansom budžeta.