Završni sastanak Upravnog odbora projekta tehničke pomoći Uredu koordinatora za reformu javne uprave u BiH održan je 11. siječnja 2007. godine u poslovnom centru Unitic u Sarajevu. Svrha ovog, devetog po redu, sastanka Upravnog odbora bila je označavanje završetka ovog projekta, financiranog od Europske komisije, i prezentiranje završnog izvještaja projekta.

Projekt je otpočeo 12. rujna 2005, i zaključen je 12. siječnja 2007. godine. Na sastanku je istaknuto da je projekt tokom više od dvije godine značajno pomagao Uredu u svakodnevnom radu, te pružio pomoć u izradi strateških dokumenata, jačanju ljudskih i organizacijskih potencijala Ureda, razvitku mehanizma koordinacije sa donatorima i partnerima u provođenju reforme. Također je kao izuzetno pozitivan segment djelovanja projekta apostrofiran Junior Professionals program, kroz koji je u Ured zaposleno 9 mladih ljudi bez radnog iskustva, koji su stekli praksu kroz rad i od kojih mnogi i danas rade u Uredu koordinatora. Značajna pomoć pružena je i kroz organiziranje raznovrsnih obuka i studijskih putovanja. Predstavnici Ureda i donatora pohvalno su se izrazili o projektu i suradnji sa članovima Tima tehničke pomoći,te naglasili da je projekt bio od velikog značaja, kako za Ured, tako i za reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini u cjelini.

Foto galerija

 

Po završetku sastanka održana je i konferencija za medije, koja je za cilj imala obilježavanje uspješnog završetka projekta, kao i ponovno isticanje važnosti reforme javne uprave u kontekstu eurointegracija. Prisutnima su se obratili Suad Musić, zamjenik državnog koordinatora za reformu javne uprave, Folkert Milch, vođa projekta tehničke pomoći i Ferdinand Kopp, Šef sektora za unutarnju politiku i ekonomski razvoj u Delegaciji Europske Komisije u BiH. Oni su istakli da je dvogodišnji projekt osposobljavanja i jačanja domaće institucije za provođenje reforme uspješno realiziran i da predstavlja pozitivan primjer pomoći donatorske zajednice Bosni i Hercegovini. Ocijenjeno je da su stvoreni uvjeti da se ozbiljno krene sa povedbom ove reforme, koja predstavlja jedan od ključnih prioriteta iz Europskog partnerstva.