Након трећег циклуса имплементације система за управљање квалитетом у државној служби, односно Заједничког оквира за процјену (Комон Асесмент Фрејмворк – КАФ), Каннцеларија координатора за реформу јавне управе је у претходном периоду аплицирала за престижну ознаку „Ефикасан корисник КАФ-а“ код Регионалне школе за јавну управе (РеСПА).

Организација има право на додјелу ове ознаке након успјешно проведеног поступка екстерне повратне информације (ПЕФ), а који обезбјеђује стандардизовану примјену КАФ алата широм Европе.

У оквиру поступка екстерне повратне информације за ознаку „Ефикасан корисник КАФ-а“, дана 04.09.2024.године Канцеларију координатора за реформу јавне управе су посјетили Актери екстерне повратне информације (ЕФАЦ) Далибор Ћопић из Агенције за државну управу РС и Сташа Сихровски из Дирекције за европске интеграције БиХ.

Они су током посјете Канцеларији координатора за реформу јавне управе обавили више разговора са запосленицима у Канцеларији, менаџментом, партнерима, корисницима услуга итд.
Ово је важан корак ка добијању ознаке „Ефикасан корисник КАФ-а“, а о чему коначну одлуку доноси Регионални центар за управљање квалитетом Регионалне школе за јавну управу. Подсјећамо, у Босни и Херцеговини су до сада исту ознаку добили Министарство цивилних послова БиХ и Агенција за државну службу Федерације БиХ.