Савјет министара Босне и Херцеговине донио је појединачне одлуке о допунама Одлуке о усвајању Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018 – 2022 и Одлуке о усвајању Акционог плана за реформу јавне управе, након што је усвојена Информација Канцеларије координатора за реформу јавне управе о продужењу периода њиховог важења.

На овај начин се период важења Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018 – 2022 продужава до 2027. године, заједно с појединачним роковима који ће бити помјерени.

Такође, до 2027. године продужава се период важења Акционог плана за реформу јавне управе, укључујући и рокове за реализацију појединачних активности.

Одлуке ступају на снагу даном доношења и биће објављене у “Службеном гласнику БиХ”.

На овај начин омогућава се наставак провођења планираних мјера и активности у области реформе јавне управе, након што је Европска комисија у Извјештају за Босну и Херцеговину за 2021. годину препознала постизање одређеног напретка који се односи на усвајање Акционог плана за реформу јавне управе и истовремено указала на изазове у његовом провођењу.