Канцеларија координатора за реформу јавне управе у сарадњи са СИГМА/ОЕСД 12. маја 2022. године у Сарајеву (хотел Холидеј) организује округли сто о нормативно – практичним аспектима закона о управном поступку у БиХ.

На округлом столу ће се расправљати о двије међусобно повезане теме: отворена питања везана за провођење управних поступака у Босни и Херцеговини (са акцентом на административно поједностављење) као и надзор и праћење функционисања управних поступака (како би се могли идентификовати и превазићи потенцијални изазови). Недавна анализа бх. закона о управним поступцима коју је провела СИГМА показала је да, иако су методе за административно поједностављење попут принципа „само једном“, као и електронска комуникација уграђене у ЗУП-ове на готово свим нивоима у БиХ, чини се да стварна примјена ових концепата иде споро.

Догађај је отворен за фоторепортере и камермане, а изјаве новинарима даће проф.др. Ферид Отајагић, замјеник координатора за реформу јавне управе  у 10 и 45. 

Поред представника СИГМА-е, очекује се учешће представника: Министарства правде БиХ, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарства правде Федерације БиХ, Министарства правде и управе Кантона Сарајево, Апелационе комисије Брчко дистрикта БиХ, Управне инспекције БиХ, Управне инспекције Републике Српске, Управне инспекције Брчко дистрикта БиХ, Жалбеног вијећа при Вијећу министара БиХ, Одбора за жалбе Републике Српске те привреде и организација цивилног друштва.