Представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе у претходна два дана одржали су основну обуку за Комон Асесмент Фрејмворк (КАФ) за представнике Министарства цивилних послова БиХ. Наиме, овај европски алат за управљање квалитетом су до сада у Босни и Херцеговини имплементирале 22 органзације јавне управе, а Министарство цивилних послова БиХ је прво са државног нивоа које се одлучило на унапређење свог рада путем овог алата.

Подсјећамо да Канацеларија координатора за реформу јавне управе, још од 2016.године свим заинтересованим институцијама пружа подршку у увођењу КАФ-а, као и других алата који унапређују рад јавних организација. КАФ је бесплатан алат који је једноставан за употребу, који помаже организацијама јавног сектора широм Европе да уведу систем управљања квалитетом, а у сврху унапређења  укупног учинка организације. Овај алат спада у категорију алата тоталног управљања квалитетом (Тотал Квалити Менаџмент – ТКМ). Посебно је дизајниран за организације јавног сектора, узимају у обзир њихове карактеристике и одговорности које имају у односу на пружање услуга.

Модел је базиран на претпоставци да се изврсни резултати у областима организационог учинка, грађана/корисника, људи и друштва постижу кроз стратегију засновану на лидерству и планирању, као и уз помоћ људи у организацији, партнерства, ресурса и процеса. Организација се посматра из различитих углова истовремено кроз холистички приступ анализи организационог учинка.