У просторијама Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, данас су представници Kанцеларије координатора за реформу јавне управе, Kенан Авдагић и Мирослав Зековић презентовали руководству Министарства цивилних послова БиХ алат за управљање квалитетом Kомон Асесмент Фрејмворк – KАФ 2020. Kолегама и колегицама из Министарства презентирани су начин и техничка подршка имплементације, као и предности које има институција која имплементира овај европски алат за управљање квалитетом.

Наиме, према препорукама Савјета министара БиХ и СИГМА/ОЕЦД организације све институције јавне управе требале би имплементирати један од алата за управљање квалитетом (ИСО 9001 или KАФ). KАФ је алат чијом имплементацијом се унапређује институција да постане ефикаснија и ефективнија. До сада у Босни и Херцеговини KАФ је имплементиран у нешто више од 20 институција јавне управе на свим нивоима.

Подсјећамо да је и у Стратешком оквиру за реформу јавне управе у БиХ 2018-2022, као и његовом Акционом плану, посебан дио посвећен управљању квалитетом у јавној управи.
Више о овом алата, можете наћи на линку.