У сриједу, 19. маја 2021. године с почетком у 11 сати (хотел Европа, Сарајево) представници/е Савјетодавног вијећа Партнерства за отворену власт у БиХ одржаће конференцију за медије  с циљем обиљежавања Седмице отворене власти (Опен Говрнмент Вик).

Задње три године државе чланице Иницијативе Парнерства за отворену власт кроз различите активности обиљежавају седмицу отворене власти и промовирају транспарентност, одговорност, учешће грађана у јавним политикама и сарадњу цивилног друштва и власти.

Медијима ће се обратити Неџад Салман, предсједавајући Савјетодавног вијећа за имплементацију Иницијативе Партнерство за отворену власт у БиХ и помоћник министра  за правну помоћ и развој цивилног друштва у Министарству правде БиХ, Емсад Диздаревић, замјеник предсједавајућег и програм менаџер у Транспаренцy Интернатионал БиХ и Ведрана Фалаџић, члан Савјетодавног вијећа и виши стручни сарадник за односе с јавношћу у Kанцеларији координатора за реформу јавне управе у БиХ.

Босна и Херцеговина приступила је Иницијативи Партнерство за отворену власт 2014. године. У току је проведба мјера из првог Акционог плана које имплементирају институције Савјета министара БиХ, а ускоро се очекује припрема и новог документа.