Потписивањем Меморандума о сарадњи између Гендер центра Федерације БиХ и Kанцеларије координатора за реформу јавне управе (ПАРЦО) почиње сарадња између ове двије институције на унапређењу управљања квалитетом рада, а у оквиру Програма јачања јавних институција, који као дио подршке реформи јавне управе у БиХ уиме влада Њемачке и Велике Британије имплементира њемачки ГИЗ.

Директорка Гендер центра ФБиХ Ана Вуковић казала је да је овај центар оријентисан према својим корисницима и корисницама, јер у оквиру Владе ФБиХ обавља послове на унапређењу људских права и слобода жена и мушкараца, ђечака и ђевојчица.

Уз техничку подршку ПАРЦО-а, као и Фондације Инфохоусе, Гендер центар ФБиХ ће у наредном периоду радити на успостављању методологије и упитника за испитивање задовољства корисника радом ове институције.

“Kанцеларија координатора за реформу јавне управе и овим потписом на Меморандум показује своју опредијељеност за ефикаснију и ефектнију јавну управу на свим нивоима у БиХ. Мјерење задовољства корисника/ца је веома битан алат у јавној управи у Европи, а нарочито у успостављању двосмјерне комуникације између јавне управе и њених корисника”, истиче координатор за реформу јавне управе у БиХ Драган Ћузулан.

Грађани треба да кажу, наглашава он, шта очекују од институција, да оцијене њихов рад, али исто тако да институције уваже конструктивне критике јавности те донесу мјере које ће побољшати њихов рад, саопштено је из Фондације Инфохоусе.