РеСПА и ОЕЦД / СИГМА позивају све државне управе земаља Западног Балкана, које су показале прилагодљивост и успјешне реакције на кризу насталу са KОВИД-19, да се пријаве на позив за дођелу награда, наводи се на интернет страници РеСПА.

Од данас, институције јавног сектора које показују праксе, иницијативе, услуге и мјере као одговор на кризу узроковану пандемијом KОВИД-19, позивају се да се пријаве за Награду за јавну управу, јединствено настојање РеСПА & ОЕЦД / СИГМА!

РеСПА и ОЕЦД / СИГМА покренули су дођеле награда за јавне администрације на Западном Балкану, желећи истакнути најефикасније и најбоље праксе у борби са кризом насталом услијед KОВИД-19.

Због пандемије, владе су биле присиљене да буду инвентивне и одговорне за ефикасно бављење питањима која се тичу и јавног здравства, јавних служби и привреде. Награде истичу напоре владе који унапређују и промовишу иновативне, ефикасне, инклузивне и прилагодљиве алате и системе у јавним управама западног Балкана за суочавање с ванредним ситуацијама.

Kо се може пријавити / именовати?

Идеалан кандидат за награду је институција јавног сектора на државном нивоу од било које чланице РеСПА (Албанија, Босна и Херцеговина, Сјеверна Македонија, Црна Гора, Србија) и Kосово *.

Такође, институције јавног сектора на поддржавном и локалном нивоу могу се пријавити у случају да се докаже повезаност (сарадња / партнерство / пренос знања) с институцијом јавне управе на државном нивоу. У случају јавно-приватног партнерства, водећи кандидат мора бити институција из јавног сектора. Појединци не могу учествовати у наградној игри.

Kако се пријавити?

Kако би се пријавили за Награду за јавну управу (ПАА), кандидати морају поднијети своју пријаву у платформи ППА конкурса.

За више информација о Водичу за апликације кликните на овај линк.

Процес оцјењивања проводи Међународни жири

Цијели процес ће проводити међународни стручни жири састављен од врло признатих међународних стручњака (представника РеСПА или независних стручњака одабраних РеСПА и представника ОЕЦД / СИГМА или / и стручњака које су они именовали).

Распоред догађаја

• 1. – 24. јула 2020.: Отворени позив за дођелу награда за пријаву за награду
• 1. – 24. јула 2020.: отворени позив за ангажирање процјенитеља
• 24. – 31. јула: Административна провјера од Секретаријата (РеСПА)
• 1. – 21. септембра 2020.: Процес оцјењивања награда за развој јавних финансија – процјенитељи
• 21. септембра – 16. октобра 2020.: Ангажирање жирија и финализација процеса
• новембар 2020.: церемонија додјеле награда