У Сарајеву се 23. и 24. априла 2019. године, у хотелу Ibis Styles, у организацији Програма јачања јавних институција у БиХ одржава радионица о проактивној транспарентности. Радионицу организују институције чланице међуинституционалне радне групе за комуникације: Канцеларија координатора за реформу јавне управе, Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ, Дирекција за европске интеграције и Агенција за статистику БиХ уз стручну подршку њемачког GIZ-a.

Током радионице представници институција ће имати прилику да сазнају више о проактивној транспарентности уоштено, али и да се конкретније упознају са стандардима проактивне транспарентности. На основу практичних примјера четирију институција које стандарде имплементирају од 2015. године учесници радионице ће имати прилику да добију одговоре на властита питања и недоумице у вези са унапређењем транспарентности властите институције.

Радионици присуствују државни службеници из Министарства вањских послова, Управе за заштиту биља, институција омбудсмена за заштиту потрошача, Центра за информисање и признавање докумената из подручја високог образовања, Агенције за равноправност полова, Агенције за унапређење страних инвестиција, Института за стандардизацију.

Предавачи на овој радионици су Елвис Мујановић (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ), Славица Шкоро (Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ), Мубера Бегић и Ведрана Фалаџић (Канцеларија координатора за реформу јавне управе), Лана Бабић (Дирекција за европске интеграције) и Ален Мргуд (Агенција за статистику).