Данас је у Министарству управе одржан радни састанак представника Министарства управе и Канцеларије координатора за реформу јавне управе Савјета Министара Босне и Херцеговине.
Представнике Канцеларије координатора је на састанку примио државни секретар Дарко Некић с најближим сарадницима који су током састанка презентовали пројекте и законска рјешења на којима Министарство управе ради. Канцеларија координатора за реформу јавне управе Савјета Министара Босне и Херцеговине је институција која је задужена за укупну координацију реформских активности у јавној управи у Босни и Херцеговини.

Тренутно је у Босни и Херцеговини актуалан процес усвајања новог Стратешког оквира за реформу јавне управе, а прихваћајући чињеницу да је Република Хрватска чланица Еуропске уније с евидентним напретком у модернизацији јавне управе те да у томе предњачи у односу на сусједне државе, Координација је затражила посјет Министарству управе.

Испред Канцеларије координатора за Реформу јавне управе састанку су назочили проф.др.Ферид Отајагић, госпођа Анета Раић те господин Сабахудин Суљевић који су изразили задовољство одржаним састанком.

 

Преузето са: https://uprava.gov.hr

 

rsz_21rsz_12_1rsz_3_1 (1)