Представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе, на челу са замјеником државног координатора за РЈУ у БиХ проф.др. Феридом Отајагићем бораве у посјети Министарству управе у Влади Републике Хрватске. Посјета је организована с циљем размјене искустава у проведби реформе јавне управе у Босни и Херцеговини и Републици Хрватској.

У првом дијелу посјете представници Канцеларије координатора посјетили су Хрватску туристичку заједницу. Тема састанка су били успјешни примјери за приближавање услуга јавне управе крајњим корисницима. Представницима из Босне и Херцеговине је представљен систем eVisitor који је имплементиран у Хрватској а који се односи на поступке пријаве туриста и боравишне таксе који успјешно функционише у Републици Хрватској у свим позитивним аспектима. Закључак је да се ради и о успјешном и корисном систему који има изузетне позитивне резултате и показатеље. Договорен је и наставак даље сарадње. Састанку су у име Канцеларије координатора за реформу јавне управе, поред замјеника координатора, присуствовали Анета Раић, шефица Јединице за донаторску координацију, финансије, наџор и евалуацију и Сабахудин Суљевић, стручни савјетник за информационе тегнологије и пружање услуге, а у име Хрватске туристичке заједнице директорица Сектора за сустав ТЗ и развој производа Славија Јачан Обрато и шеф ођела за eVisitor и пословна IT рјешења Антон Бркић.

Након састанка Министарству управе Републике Хрватске и Хрватске туристичке заједнице, делегација планира ову посјету закључити са обиласком Управног суда у Загребу, са циљем упознавања судске праксе у реформисаним управним поступцима и управним споровима у Републици Хрватској.

 

 

BAHO NOVE 4     BAHO NOVE3     BAHO NOVE2