У Бањалуци је јуче одржан састанак директора Агенције за државну управу Републике Српске, Александра Радете и замјеника координатора за реформу јавне управе, проф.др. Ферида Отајагића са сарадницима. Тема састанка је била унапређење сарадње у процесу реформе јавне управе, промоција истог процеса, те размјена искустава. Посебан акценат је стављен на процес усвајања новог Стратешког оквира за реформу јавне управе 2018. – 2022. година, који је раније усаглашен, али још увијек није усвојен од стране Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.
„Сарадња са Канцеларијом координатора у процесу реформе јавне управе је увијек била добра, те се надамо да ће иста и наставити у наредном периоду, а посебно би требало размислити о више пројеката који укључују изградњу капацитета за специфичне послове“, казао је Радета.
Посебан осврт на састанку је направљен на реформске пројекте који су у току или ће бити у наредном периоду имплементирани.
„Ми, у Канцеларији координатора увијек подстичемо пројекте који су битни за наше партнере са свих нивоа са реформског аспекта. Због тога нам је нарочито драго када кроз разговоре добијемо иницијативе од наших колега, шта би то могло бити унапређено у наредном периоду. Тренутно, сви пројекти који су раније започети требају да се имплементирају несметано, а посебан ћемо акценат ставити на нове пројекте, као и нове идеје које би требале водити до реализације зацртаних циљева из новог Стратешког овкира“, казао је замјеник координатора за реформу јавне управе, проф.др. Отајагић.