У Софији се у оквиру бугарског предсједавања Европском унијом данас одржавају „8. сусрети ЦАФ практичара“.

Ово је прилика да институције из цијеле Европе размјене своја практична искуства и презентују своја достигнућа која су остварилиа имплементирајући овај алат за управљање квалитетом. Босну и Херецеговину ће на овом догађају представљати представници Канцеларије координаотра за реформу јавне управе и Агенције за статистку БиХ.

„Посебна част је указана нашој земљи да на овом значајном догађају презентира и један  добар примјер из праксе наших институција. Ради се о испитивању задовољства корисника у Агенцији за статистику БиХ. Од 200 пријављених, Агенција за статистику БиХ одабрана је да подијели своја искуства у овој области. Захвални смо „Програму јачања јавних институција у БиХ којег имплементира њемачки ГИЗ за сву подршку коју на пружа у овом процесу“, казао је Кенан Авдагић, ЦАФ координатор.

Више од 10 институција у БиХ је већ имплеметирало ЦАФ модел управљања квалитетом, а Савјет министара БиХ задужио је Канцеларију координатора за реформу јавне управе за провођење „Оперативног плана за увођење управљања квалитетом у институције Босне и Херцеговине за период од 2016. до 2018. године“.