Вањскополитичка иницијатива БХ, у сарадњи са SIGMA/OECD је организовала 15.03.2018. у Сарајеву једнодневни семинар за представнике Државне радне групе у оквиру WeBER пројекта како би представила резултате мониторинга реформе јавне управе у Босни и Херцеговини које је израдила SIGMA те прве резултате мониторинга WeBER пројекта.

Догађају су присуствовали представници организација цивилног друштва из БиХ који чини Државну радну групу за мониторинг реформе јавне управе на локалном нивоу те представници организација које спроводе грантове у оквиру WeBER пројекта. Chloe Berger, шефица Секције операција за правосуђе, унутрашње послове и реформу јавне управе из Делегације ЕУ у БиХ је поздравила учеснике и истакла важност укључивала цивилног друштва у процес реформи.

Примож Вехар, Brian Finn и Marian Lemke, стручњаци SIGME су представили главне резултате и препоруке за БиХ из Извјештаја за 2017. годину из области Управљања јавним финансијама, израде и координације политика, државне службе и управљања људским ресурсима, одговорности и пружања услуга те јавних набавки. Анида Шабановић, истраживачица на WeBER пројекту је представиле прве резултате мониторинга. Такође, представници WeBER платформе у БиХ, Transparency International у БиХ и Центар за истраживачко новинарство као и добитници малих грантова у оквиру WeBER  пројекта за мониторинг реформе јавне управе на локалном нивоу су представили налазе својих пројеката. Ведрана Фалаџић и Анета Раић из Уреда координатора за реформу јавне управе у БиХ су представиле наредне активности ове институције у провођењу реформи те припрема за нови Стратешки оквир.