Циљеви наведени у шестом нацрту Стратешког оквира за реформу јавне управе у БиХ 2017. – 2022. сувише су амбициозни, а препоруке ЕЦ ДГ НЕАР, СИГМА и Делегације Европске уније у БиХ односе се на смањивање броја индикатора.

Ово је на данашњем састанку представника Заједничке радне групе за израду нове стратегије истакла Maria Chirilli, политичка савјетница у ДЕУ у БиХ.

Она је нагласила да ЕЦ/ДЕУ цијени напоре који су учињени на побољшању текста самог документа те истакла да је потребно додатно прилагодити циљеве и индикаторе, како би документ био реалистичнији и проводив. Шести нацрт документа оцијенила је квалитетним.

Састанак је окончан закључком да ће препоруке ЕЦ/ДЕУ БиХ чинити саставни дио записника који ће бити послан координаторима за реформу јавне управе са молбом да свако од њих, унутар управног нивоа, обави додатне консултације са представницима тематских радних група.

План је да се финални нацрт документа заврши током наредне двије седмице, а да се крајем марта ове године одржи нови састанак Заједничке радне групе на којој би се чланови Заједничке радне групе  изјаснили о тексту документа, а након чега би исти могао бити послан на усвајање Савјету министара БиХ, владама ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

Данашњем састанку Заједничке радне групе нису присуствовали представници из Републике Српске.