У организацији ГИЗ Програма јачања јавних институција, Агенције за државну службу Босне и Херцеговине и Канцеларије координатора за реформу јавне управе 18. и 19. октобра ове године на Јахорини је одржана тематска обука „Увод у управљање квалитетом“. Дводневна обука била је намијењена руководству и вишем руководству институција Босне и Херцеговине, а учествовало је 17 особа.

Циљ обуке је информисање и упознавање руководства као доносиоца одлука о предностима које доноси систематско коришћење система управљања квалитетом као што су ИСО 9001 или ЦАФ – Оквир за самопроцјену (Common Assessment Framework), као и јачање мотивације запослених и отварање према корисницима, у складу са СИГМА принципима и реформом јавне управе у Босни и Херцеговини. По завршетку дводневне обуке полазници су разумјели кључне принципе, концепте и начине имплементације управљања квалитетом у јавној управи.

Такође, стечена су основна знања о инструментима и свеобухватном контексту управљања квалитетом за континуирано побољшање и ефикасност јавне управе. Присутни су информисани о одлукама Савјета министара Босне и Херцеговине, контакт-мјестима за давање подршке за имплементацију система управљања квалитетом, као и о повезаним обавезним инструментима за мјерење ефикасности рада јавне управе попут ФУК-а и управљање ризицима и заштитом података.

Обуку су одржали сертификовани ЦАФ тренери Кенан Авдагић и Саша Сихровски из Канцеларије координатора за реформу јавне управе, Азра Кост и Ана Јеркић из Агенције за државну службу Босне и Херцеговине и Тихана Пузић из ГИЗ-а.