Представници Канцеларије координатора за реформу јавне у праве и Агенције за државну службу БиХ уз подршку експерта Игора Марковског су претходна два дана у Тузли одржали обуку за имплементацију ЦАФ модела за управљање квалитетом за запосленике Агенције  за антидопинг контролу БиХ.

Наиме, ова институција у жељи за повећањем своје ефикасности и праћења међународних трендова одлучила се за овај модел управљања квалитетом како би унаприједила своје пословање. Подсјећамо, ово је четврта институција која је започела имплементацију ЦАФ модела у другом циклусу увођења ЦАФ-а у институције Босне и Херцеговине. Прије ње то су урадиле Агенција за рад и запошљавање БиХ, Уред за законодавство Савјета министара БиХ и Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ.

Ове активности се проводе у складу са Оперативним планом за увођење управљања квалитетом у институције Босне и Херцеговине за период од 2016. до 2018.године, а подржале су их Програм јачања јавних инситуција којег у БиХ имплементира њемачки ГИЗ и Британска амбасада у БиХ.