Канцеларија координатора за реформу јавне управе данас је објавила листу путних трошкова запослених за 2016. годину коју можете преузети овдје.
Након што је испунила стандарде проактивне транспарентности овом објавом података канцеларија координатора за реформу јавне управе учинила је још један искорак у проактивној објави информација од јавног значаја.

„Институције управе у БиХ морају коначно схватити да трошење новаца из буџета треба бити доступно свим грађанима јер је то новац свих нас, порезних обвезника“, истакао је Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе. Он је додао да само објављивањем тачних и потпуних информација институције постају транспарентне и отворене, а ако грађани располажу подацима о дјеловању институција, повећава се контрола над влашћу, што позитивно утиче и на одговорност владе према грађанима.

„Доступност свих врста информација изразито је важна за сузбијање корупције и постизање веће ефикасности јавних услуга“, истакао је координатор за реформу јавне управе.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе у посљедњих годину дана учинила је искорак у проактивној објави информација од јавног значаја те је учинила доступним јавности свих 38 врста информација из Стандарда проактивне транспарентности.

Стандарде проактивне транспарентности и Политику проактивне транспарентности дефинисали су  Канцеларија координатора за реформу јавне управе, Агенција за статистику БиХ, Дирекција за европске интеграције БиХ, Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ у сарадњи са Транспаренцy Интернатионал БиХ, Центром за друштвена истраживања Аналитика и Центром за истраживачко новинарство а у оквиру Програма јачања јавних институција који по налогу Владе СР Њемачке проводи ГИЗ.