Након одржане друге фазе ТоТ-а(Траининг оф траинерс) односно обука предавача која је одржана у Коњицу у периоду од 11-16. маја 2015 током које је 13 полазника добило знања у областима припреме обука, ефикасној комуникацији, спровођењу обуке, стиловима учења, различитим методама преношења знања, потребним компетенцијама успјешног предавача, јавном наступу, вјештинама презентације, ЕУ ХРМ пројект организује и трећу фазу ТоТ-а која ће бити реализована у периоду од 23-26. јуна 2015. у Бањи Врућици, Теслић.

Трећа фаза ТоТ-а имаће за циљ учвршчење знања и размјену искуства добијених практичним радом у периоду између 1. и 2. дјела ТоТ-а.

Учесници ће у ова четири дана са тренерима проћи сљедеће садржаје: визуализација, давање и примање феедбацка, ефикасно управљање групом, различите методе тренинга, фацилитацију. А за завршетак се од њих очекује да направе демонстрацију наступа и вјежби.

Крајњи резултат ТоТ програма је да тринаест обучених предавача, колико ће учествовати на обуци, уз постојећу базу, представљају добру основу за стварање професионалног окружења потребног за одржавање континуираног стручног оспособљавања и усавршавања у државној служби.