Радионица о кориштењу оквира компетенција у процесу запошљавања и развоју каријере у државној служби, у оквиру имплементације пројекта “Модернизација система управљања људским потенцијалима у структурама државне службе“ одржана је у хотелу Гранд у Неуму 9. и 10. јуна 2015.

Циљ радионице био је да се представи нацрт Приручника за примјену оквира компетенција у процесу провођења конкурсних процедура у државној служби БиХ као и да се представи концепт развоја каријере.

Уједно је представљени програм обука изградње капацитета у обасти управљања људским потенцијалима.

Учесници радионице сагласни су да је у наредном периоду потребно радити на увођењу оквира компетенција у систем државне службе у БиХ на уједначен начин, посебно у процес запошљавања, кроз доношење прописа. Потребно је размотрити начине пилотирања оквира компетенција прије него што оквир буде уведен у правни систем.  Договорено је да ће се, као и до сада,обуке у областима у којима постоји правни оквир који није потребно значајно мијењати, као што су на пр. Руковођење, УЉП у савременој јавној управи, Интегритет и добро управљање, провести прије обука које су везане за главне компоненте и резултате пројекта (анализа радних мјеста и аналитичка процјена, увођење оквира компетенција и сл), а које ће бити проведене, по правилу, након увођења новог правног оквира у овим областима.

На радионици су учествовали представници АДС БиХ, АДС ФБиХ, АДУ РС, Пододјела за људске ресурсе Брчко дистрикта БиХ те представници неких од пилот институција у оквиру пројекта.