У оквиру имплементације пројекта „Модернизација система управљања људским потенцијалима у државној служби“ (ЕУ ХРМ пројект) у Коњицу је од 11.05.-16.05. одржана обука тренера из области управљања људским потенцијалима за  одабране државне службе са нивоа БиХ, ФБиХ, РС и БД БиХ.

Имплементација пројекта који је финансиран у оквиру Инструмента предприступне помоћ почела је у јануару 2014. године.

Поред побољшања законодавног оквира, хармонизације процедура и пракси у структурама државне службе на свим управним нивоима БиХ –  изградња капацитета  у централним и периферним јединицама управљања људским потенцијалима је једна од компоненти овог пројекта.  ТоТ (Training of trainers) односно обука предавача је један од начина како унаприједити систем управљања људским потенцијалима.  ТоТ програм значи успостављање и проширење базе тренера/предавача за потребе обука државних службеника у државној служби које је потребно за развој континуираног стручног оспособљавања и усавршавања. ТоТ омогућава да се нови садржаји, нова знања, нови концепти  имплементирају у пракси – и то на брз и ефикасан начин са укључивањем што више људи из конкретних радних окружења. ТоТ обука се састоји од тренерских вјештина, јавног наступања, вјештина презентације и кључних области из управљања људским потенцијалима. 

Главни корисници овог пројекта су агенције за државну службу и Пододјел за људске ресурсе Владе Брчко дистрикта БиХ, министарства правде на сва четири административна нивоа у Босни и Херцеговини као и петнаест пилот институција са свих нивоа власти.

Наставак обуке предвиђен је за период 23.06. – 26.06.2015 у Теслићу.