Радионица о аналитичкој процјени радних мјеста за органе државне службе Федерације БиХ, а у оквиру пројекта „Модернизација система управљања људским потенцијалима у државној служби“, одржана је данас у хотелу Босниа у Сарајеву.

Овај пројекат ЕУ финансира са два милиона еура из претприступних фондова ИПА 2011, а кључни корисници су: министарства правде БиХ и Федерације БиХ, Министарство управе и локалне самоуправе РС, агенције за државну службу и државну управу БиХ, Федерације БиХ и Републике Српске и Пододјељење за људске ресурсе Брчко дистрикта БиХ.

Данашњој радионици присуствовали су: представници Агенције за државну службу Федерације БиХ, федералног Министарства правде, Завода за јавну управу, Пореске управа ФБиХ, Федералног министарства развоја, подузетништва и обрта, Министарства правосуђа и управе Западнохерцеговачког кантона, федералног Министарства финансија те представници ЕУ ХРМ пројекта.

Пројекат „Модернизација система управљања људским потенцијалима у државној служби“ проводи се од јануара 2014. до јануара 2016. године.