Обуке за водитеље управних поступака и инспектора са државног нивоа су у току, а у оквиру пројекта "Едукација водитеља управних поступака и инспектора" који имплементира конзорциј предвођен Европском консалтинг групом из Београда (ЕЦГ) у сарадњи с Хуман Дyнамицсом.  Пројекат "Едукација водитеља управних поступака и инспектора", финансиран је средствима ИПА 2011, а главни пројектни партнер је Канцеларија координатора за реформу јавне управе.  

Пројекат доприноси већој професионалности државних службеника, повећању квалитете управног рјешавања и повећању задовољства корисника услуга те се његовом пуном имплементацијом реализирају циљеви из Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у области Управни поступци и управне услуге.   

Према ријечима предавача проф.др. Стевана Лилића, имплементација укупног пројекта је на половини.

-Ово је један врло интензиван пројекат који подразумијева обуку за 1.500 државних службеника на четири нивоа власти у Босни и Херцеговини, што није уобичајено. Гледано с наше тачке, као имплементатора, веома смо задовољни позитивним фидбеком. Остварујемо врло добру интерактивну комуникацију и брзо прелазимо са баналних питања на суштину ствари. Многа питања разрађујемо сви заједно, као група, у колегијалној атмосфери. С обзиром на то да су кроз пројекат ангажирани предавачи из региона, користимо упоредна искуства тих земаља – рекао је Лилић.

Једна од полазника обуке је Вилдана Тахировић из Канцеларије за ветеринсрство БиХ. Према њеним ријечима, овај пројекат односно обука њој и њеним колегама ће пуно помоћи у свакодневном раду.

-Ова обука је веома корисна, посебно за оне службенике који стјецајем околности раде на управним поступцима, а нису правници. Током обуке, многе ствари су ми јасније и бит ће ми много лакше радити и брже ћу моћи обављати свој посао. Предавачи су заиста одлични, немам никакве замјерке. Презентације су јасне и концизне, те прилагођене свима нама с обзиром на то да долазимо из различитих институција – казала је Тахировић.

Обука за 580 државних службеника с државног нивоа, а који су подијељени по групама, трајат ће до 11. јуна 2015. године.