Церемонија потписивања Споразума о имплементацији Програма јачања јавних институција у БиХ – фаза II између (СПИ) између Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ и Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ) бит ће одржана у сриједу 3. септембра у 10 сати (сала 1/1)  у згради  Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву.

Том приликом бит ће уприличено потписивање Меморандума између ГИЗ-а и осталих институција корисница овог Програма. Након потписивања Споразума медијима ће се обратити др. Бригитте Хеуел-Ролф регионална директорица ГИЗ-а за Западни Балкан, Семиха Боровац координаторица за реформу јавне управе, Кемал Козарић гувернер Централне банке и Реинхард Лüке из ГИЗ-а, руководитељ Програма.

Циљ Програма јачања јавних институција у БиХ је да одабране јавне институције све више испуњавају стандарде Стратегије реформе јавне управе. То ће допринијети већој дјелотворности, ефикасности, транспарентности и оријентираности јавне управе према грађанима и привредним субјектима, као и подржати процес интеграције у ЕУ.