У просторијама Делегације Европске уније 10. априла 2014. године одржан је први састанак Управног одбора пројекта „Модернизација система управљања људским потенцијалима у структурама државне службе у БиХ" који се финансира из средстава ИПА 2011. На састанку су представљене активности које су досад проведене у оквиру пројекта, као и план рада за наредни извјештајни период, те је усвојен Почетни извјештај пројекта.

Састанку су осим пројектног тима и представника Делегације ЕУ присуствовали представници главних корисника пројекта (Министарство правде БиХ, Министарство правде ФБиХ, Министарство управе и локалне самоуправе РС, агенција за државну службу/управу БиХ, ФБиХ и РС, те Пододјељење за људске ресурсе Владе БД), као и представници Уреда кооординатора за реформу јавне управе и Дирекције за европске интеграције.

Имплементација овог пројекта започела је 27. Јануара 2014. године, а имплементатор пројекта је конзорциј којег чине италијанска компанија „Еурецна“, те ирска ГДСИ и босанскохерцеговачка ДЈикиц Цонсултинг Сервицес. &нбсп;