Седми састанак међуинституционалне радне групе за комуникације и управљање знањем Програма јачања јавних институција у БиХ одржан је у уторак, 4. марта 2014. године у Коњицу, а у организацији Њемачког друштва за међународну сарадњу – ГИЗ. Чланови ове радне групе су представници институција корисница Програма, а састанак је послужио за редовну размјену информација о проведеним активностима унутар појединачних институција, припрему активности које су планиране за наредни период и утврђивање радног пакета ове радне групе за наредне три године.

Приједлог радног пакета циљева за наредне три године је представљен, разрађен и усаглашен, а припрема и имплементација активности које он садржи слиједи у наредном периоду. Циљеви и индикатори радног пакета првенствено се односе на унапређење сарадње са цивилним друштвом, побољшање транспарентности, проактивнију комуникацију, слободу приступа информацијама, позиционирање комуникација као дијела стратешког планирања институција, употребу нових технологија у комуникацији и побољшање управљања знањем у сврху бољег планирања, одлучивања, комуникације и других активности. Активности радне групе засноване су на Стратегији реформе јавне управе у БиХ у области Институционална комуникација, чији ће се циљеви и мјере остваривати заједничким радом и синергијом институција корисника, али и дисеминацијом остварених резултата ка другим институцијама управе у БиХ.

Састанак је послужио и за заједнички преглед комуникацијских планова институција и утврђивање препорука за унапријеђење истих и најаву активности у склопу два пројекта који ће бити имплементирани у склопу реформске области Институционална комуникација, а који се односе на обуку службеника за односе с јавношћу и развој методологије мониторинга и евалуације у комуникацијама.

Састанку су присуствовали представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе, Дирекције за европске интеграције, Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета БиХ, Агенције за предшколско, основно и средње образовање БиХ, Агенције за статистику БиХ, Агенције за државну службу БиХ и Централне банке БиХ.