Састанак НТ за област Управни поступци и управне услуге одржан је јучер у просторијама Уреда координатора за реформу јавне управе у Сарајеву.

Једна од тема састанка била је припрема годишњег извјештаја о напретку у имплементацији РАП1 за 2013. годину те верификација достављених података.  

Чланови НТ су предложили да се за област Управног поступка и управних услуга, и то за сваки управни ниво посебно, направи пресјек досадашњих активности у овој области те да им се достави листа нереализираних активности, а што ће бити и једна од тема наредних састанака.

Селвира Хоџић-Обхођаш, савјетница у овој реформској области обавијестила је чланове НТ  да у овој области у 2013. године није било приоритетних пројеката  за финансирање из Фонда за реформу јавне управе те је договорено да се накнадно доставе пројектне идеје за 2014. годину.

Разговарано је и о пројекту „Успостављање и/или  јачање капацитета институције/а за контролу прописа и успостављање система редукције административних препрека“ . У припреми је тендерска документација овог пројекта.

Чланови НТ информисани су и о активностима на проведби пројекта „Едукација водитеља управних поступака и инспектора“ који финансира ЕУ.

Састанку НТ нису присуствовали чланови из Републике Српске.