Директорица Дирекције Невенка Савић и главна уредница часописа Суи-генерис Маја Римац-Бјелобрк су, у присуству бројних гостију и представника медија промовисале први број овог научно-стручног часописа, у четвртак, 19. децембра у Сарајеву.

Суи генерис је сигурно добра вијест, јер вјерујем да смо његовим покретањем дали озбиљан допринос процесу интегрисања у ЕУ, казала је Савић и додала да је Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ покренула издавање часописа који је осмишљен као својеврсни форум за дискусију о питањима од значаја за БиХ у процесу интегрисања у ЕУ.

Теме првог броја овог часописа имају заједничку одредницу "европске", а одабрани су научнни и стручни радови који се баве различитим питањима у области права, економије, политологије и језичке политике, те њиховој рефлексији на процес европских интеграција у Босни и Херцеговини и будућа рјешења у појединим областима од значаја.

На овај начин жељели смо нашим научницима и стручњацима отворити одговарајући простор за промишљање процеса из властите перспективе, изјавила је главна уредница Суи генериса Римац-Бјелобрк закључујући промоцију првог броја.

Издавање часописа је помогла Њемачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, а планирано је да излази једанпут годишње.