Реформа јавне управе мора имати већу подршку влада у Босни и Херцеговини како би се реформске мјере брже испуниле, а резултати рада постали видљивији како у институцијама управе тако и у јавности. Неопходно је да парламенти у БиХ на својим засједањима, дају  већу важност овом процесу. 

Ово су само неки од закључака учесника дискусије која је у организацији Уреда координатора за реформу јавне управе Босне и Херцеговине и Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ), а у оквиру Програма јачања јавних институција, одржана данас у хотелу „Јелена” у Брчком.  

Присутнима се обратила координаторица за реформу јавне управе (РЈУ) на нивоу БиХ Семиха Боровац која је казала да је Стратегијом реформе јавне управе као крајњи циљ предвиђено да јавна управа Босне и Херцеговине достигне ниво квалитета Европског управног простора те да испоштује заједничке стандарде држава-чланица Европске уније и проведе правну стечевину Уније ацqуис.

„У области Стратешког планирања, координације и израде политика радили смо на унапређењу процеса годишњег рада Вијећа министара, односно влада, јачању организационих оквира и кадровских капацитете за стратешко планирање у појединачним институцијама, између осталог, и на унапређењу консултација са заинтересираном јавношћу, како би се управа у БиХ још више отворила према њеним грађанима. У области Јавних финансија намјеравали смо учинити транспарентнијом потрошњу јавних средстава, увести функције трезора у цијелој јавној управи,  модернизирати информациони систем трезора те приступити систему развоја јавно-приватног партнерства као једног од могућих финансијских инструмената који би могао поспјешити или растеретити јавну потрошњу и ојачати инвестиције. Ово су само примјери договорених циљева које смо испунили или требамо испунити до краја 2013. године”, казала је Боровац.

Према њеним ријечима у области Управљања људским потенцијалима опредјељеност је била  смањење ризика сукоба интереса и унапријеђење етике у јавној управи, операционализација систем ХРМИС као алата за менаџерско планирање и одлучивање, увођење у употребу и афирмирање кориштење компетенција у процесу одабира кандидата те извршење класификације радних мјеста у свакој појединачној структури државне службе у БиХ.

„Доста тога је  процесу реформе јавне управе урађено али не и довољно”, упозорила је државна координаторица и нагласила да институције управе у БиХ морају убрзати пут ка испуњењу мјера из Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ.

Дискусији, која је намијењена члановима и чланицама четири надзорна тима из реформских области Стратешко планирање, израда политика и координација, Јавне финансије и Управљање људским потенцијалима те особама које се баве односима с јавношћу из Федерације БиХ и Брчко дистрикта БиХ, присуствовао и координатор за РЈУ из Брчко дистрикта БиХ Ненад Којић.