Канцеларија координатора за реформу јавне управе по шести пут је ове године подржала пројекат "Волонтирај – кредитирај" који провиди невладина организација Инфохаус.  

Ученици сарајевске Пете гимназије: Харис Мухић, Мелиса Хакаловић, Емина  Манџо,  Ведад Хето и Адиса  Смајић умјесто на настави јучер су провели дан радећи у Канцеларији координатора у улози државних службеника.

Емина Дервишевић-Звиздић, виша стручна сарадница у области управљања људским потенцијалима ученицима је говорила о мандату Канцеларије координатора, те активностима које водимо на координацији процеса реформе јавне управе.

Кроз бројна питања, ученици су показали изнимно велику заинтересираност за проведбу реформе јавне управе у БиХ о којој су, према властитом признању, знали јако мало.  

Средњошколци су успјешно обавили повјерене задатке, попут писања саопштења за медије те учешћа на  радионици о теми "Како успјешно преговарати". Циљ је био указати им на квалитете и вјештине које преговарачи требају имати.  

Ученици су били јединствени у размишљању да су их највише заинтересовале активности у реформској области Е-управа те су изразили наду да ће БиХ по угледу на друге европске земље ускоро обезбједити грађанима да преко интернета изваде родни лист, возачку дозволу, региструју аутомобил или предузеће и сл.