Регионална школа за јавну управу (РеСПА) организује у уторак, 11. децембра у Сарајеву, у Хотелу Европа, састанак Управног одбора на министарском нивоу.

Почетак састанака предвиђен је за 10 сати.

Учесници састанка биће министар правде Босне и Херцеговине, помоћник министра унутрашњих послова Албаније, министар управе Хрватске, министар за информатичко друштво и управу Македоније, министар унутрашњих послова Црне Горе и министар правде и државне управе Србије. Састанку ће присуствовати и Герхард Сцхуманн-Хитзлер, директор ИПА стратегије и Дирекције за регионалну сарадњу при Европској комисији.

Циљ састанка је мјерење резултата досадашње реформе јавне управе и европских интеграција на Западном Балкану, а састанак министара у чијој су надлежности државна администрација и јавна управа успоставља платформу по којој ће се министри из регије састајати на годишњем нивоу. Реформа јавне управе је, уз ЕУ интеграције, најважнији процес за администрацију а ова два процеса сматрају се приоритетима влада држава Западног Балкана.   

Овом приликом РеСПА ће министрима представити до сада постигнуте резултате, те дати препоруке и смјернице за будуће дјеловање. Обзиром на заједнички циљ на путу европских интеграција, састанак ће бити прилика за размјену искустава и унапређење сарадње између земаља Западног Балкана.

Овогодишњи предсједатељ РеСПА-е је Босна и Херцеговина а по завршетку састанка у Сарајеву министар правде БИХ, гдин Бариша Чолак предаће дужност министру управе Хрватске гдину Арсену Бауку, чиме ће Хрватска преузети предсједавање РеСПА-ом у 2013. години.