Ebrcko.net: У Брчком је данас озваничен почетак широке друштвене кампање "МИТО нећемо у нашој кући" коју ће у наредних мјесец ипо дана реализовати Влада дистрикта.

 

Кампања је дио Стратегије у борби против овог друштвеног зла по коме је, иустраживања говоре, Брчко дистрикт, на врху љествице у БиХ.   

 

Откривањем билборда у центру града с поруком МИТО НЕЋЕМО У НАШОЈ КЈУЋИ , с бројем телефона 217-717 за пријаве свих облика корупције, градоначелник Брчко дистрикта Мирослав Гаврић озваничио је 45-дневну кампању коју ће, уз подршку ангажоване агенције, медија и грађана, провести локална Влада.

 

Кампања је, нагласио је Гаврић на конфреренцији за новинаре, само дио усвојене Стратегије и Акционог плана локалне Владе у борби против корупције. 

 

Сва истраживања о перцепцији корупције говоре да се свуда у БиХ, а нарочито у дистрикту, ова пошаст дубоко укоријенила у политичком и јавном животу, а нарочито у образовању, здравству, запошљавању и јавној управи. Без свеобухватне друштвене акције биће тешко скинути ту омчу око врата која нас, упозорио је градоначелник Гаврић, удаљава од сваког напретка и евро-атланских интеграција.

 

Кампања МИТО НЕЋЕМО У НАШОЈ КУЋИ има за циљ освијестити грађане и учинити ефикаснијим и одговорнијим јавни сектор у цјелини, а од новог сазива Скупштине и Владе дистрикта се очекује и скоро формирање Независне комисије која је прихваћена као први приоритет Стратегије у борби против корупције.