Састанак Надзорног и Имплементационог тима за реформску област Јавне финансије одржан је 10. јула и том приликом је договорено да треба наставити са активностима на пројекту „Информациони систем трезора Брчко дистрикта БиХ“. Такођер је предложено да се контактира Свјетска банка из које је потврђено да су расположени да помогну око ангажовања независног експерта који би прегледао тендерску документацију и дао своје мишљење око евентуалних исправки.

 

Чланови НТ су се сложили да циљ у којем стоји да треба утврдити тачне капацитете за увођење савремених међународних рачуноводствених стандарда и обрачунског модела рачуноводства у јавној управи у БиХ, те тражити донаторску помоћ, није остварен јер није формирано координационо тијело састављено од представника свих министарстава финансија на различитим нивоима власти. Због тога су чланови Надзорног тима заузели став да је потребно што прије основати то тијело, изузев члана НТ из Републике Српске који ће накнадно доставити своје мишљење о овом питању.

 

Што се тиче Имплементационог тима, усвојени су Извјештај са тестирања БМИС система на пилотским јединицама и Проширење БМИС пројекта.

 

Договорено је да имплементатор пројекта „Информациони систем за управљење буџетом БМИС“ почетком септембра на сва четири нивоа власти одржи презентацију БМИС система са отклоњеним недостатцима. Такођер је договорено да имплементатор од краја јула па надаље одржи презентацију о моделима одржавања система на сва четири нивоа, у складу са терминима који договорају члановима Надзорног и Имплементационог тима.