КОНЈИЦ, 2/3 јули 2012 – Представници невладиних организација који су учествовали у дводневној  радионици „Реформа јавне управе у БиХ – гдје смо данас?“ завршеној данас у Коњицу , а у организацији Уреда координатора за реформу јавне управе у БиХ и Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ) , дали су подршку наставку процесу реформе јавне управе у БиХ.   

Циљ радионице био је упознавање представника невладиног сектора у БиХ са досадашњим процесом реформе јавне управе у БиХ, активностима које Уред координатора за реформу јавне управе у БиХ води те модалитетима заједничке сарадње.

Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ у свом опсежном уводном излагању, а говорећи о процесу РЈУ те будућим активностима Уреда, истакла је да невладин сектор у БиХ има изузетно важну улогу у овом процесу те нагласила да је Уред отворен за конкретне активности са невладином сектором у БиХ и то кроз имплементацију мјера из шест реформских области дефинисаних Стратегијом реформе јавне управе у БиХ: стратешко планирање, координација и израда политика, јавне финансије, институционална комуникација, управљање људским потенцијима, е-управа. 

О заједничким и појединачним мјерама које испуњавају институције управе у БиХ и досадашњем напретку у проведби РЈУ  говорили су  стручни савјетници и стручни сарадници у овим областима: Неџиб Делић, Азра Бранковић, Маја Рудан, Мубера Бегић, Сабахудин Суљевић и Кенан Авдагић.

Мерван Мирашчија, пројект координатор Фонда за отворено друштво у БиХ казао је да је Уред координатора за реформу јавне управе једна од ријетких државних  институција која је сама иницирала сарадњу са невладиним сектором те показала интерес за заједничку сарадњу.  

Поред Фонда за отворено друштво, радионици су присуствовали представници Центра за подршку и промоцију европских интеграција, Центра за истраживачко новинарство, Транспаренцy Интернатионала, Центра за политике и управљање, Европског истраживачког центра, Центра за друштвена истраживања Аналитика, Центра за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД) , Фондације за социјалну укљученост,  Вањскополитичке иницијативе, Удружења грађана Зашто не те Удружења ПРО БОНО из Коњица.

На радионици су учествовали и Мирсада Јахић, координаторица за реформу јавне управе у Федерацији БиХ те Микан Давидовић, замјеник координаторице за реформу јавне управе из Републике Српске.