Треба направити "мапу пута" за нереализиране циљеве из 2011. године, али и неке из 2012. године, закључак је који су донијели чланови и замјеници чланова Надзорног тима за реформску област Управљање људским потенцијалима на тематској сједници одржаној 5. априла у Бањој Луци.

На овој сједници стручна савјетница за реформу јавне управе, Енида Шехерац-Џаферовић презентирала је анализу стања у реформској области Управљање људским потенцијалима, те остварени напредак у проведби мјера из Ревидираног Акционог плана 1 у овој области. Током презентације Шехерац-Џаферовић се посебно осврнула на захтјеве европских интеграција, те је истакла битне документе у којима је посебно акценат стављен на ову реформску област, а тиче се европских интеграција. На крају презентације представљене су и планиране активности за наредни период и препоруке за њихову реализацију.

"Напредак у овој реформској области је један од најважнијих за реформу јавне управе, јер већина извјештаја који долазе од Европске комисије, реформу јавне управе посматрају кроз ову реформску област", казала је државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ Семиха Боровац.

Такођер, на сједници је презентиран рад и функционисање структура за координацију, надзор и имплементацију реформе јавне управе, те су изнесени приједлози за побољшање рада ових структура у наредном периоду.

Сједници су осим координаторице Боровац и стручне савјетнице Шехерац-Џаферовић присуствовали и координаторица за реформу јавне управе у РС Стојанка Ћулибрк, директор Агенције за државну службу БиХ Невен Акшамија, директор Агенције за државну службу ФБиХ Сеад Масло, представник Министарства управе и локалне самоуправе РС Микан Давидовић, секретар Агенције за државну управу РС Александар Радета и из Пододљење за људске ресурсе Владе Брчко дистрикта БиХ Љиљана Хасељић.