У организацији Априори комуникација наредне седмице, 21. марта у Марибору почиње 10. јубиларна ПРО.ПР конференција.

Циљ конференције је да повеже и уједини појединце и организације које сма трају да су односи с јавношћу савремен начин интеракције, комуникације и остваривања сарадње. Конференција настоји омогућити свим особама које се баве професионалном комуникацијом стицање нових знања и вјештина на подручју односа с јавношћу и комуницирања. Са тим циљем, уложено је много енергије како би се учесницима осигурала предавања најбољих свјетских стручњака са различитим искуствима.

Предавачи ће, уз остале, бити Alex Aiken – Опћина Wesminster из Лондона, професор др. Don W. Stacks – Универзитет у Миамиу, Carlos Dias – Lector Global – Buenos Aires и Цатхие Буртон из Вијећа Еуропе.

Босну и Херцеговину ће ове године као предавачи представљати гдин. Един Фочић, сарадник за развој пословања Al Jazeera Balkans, и гђа. Нађа Лутвикадић – Фочо, водитељица одјела за односе с ја вношћу у БХ Телецому.

Поводом десете годишњице утемељена је и на града „ПРО.ПР Awards“ коју ће за свој допринос на подручју комуницирања примити 18 појединаца који су својим радом и дугогодишњим искуством оствари ли утицај на свјетској ПР сцени.

Из Босне и Херцеговине ће на свечаној вечери додјеле, награду примити проф. др. Младен Миросављевић са  Универзитета у Бањој Луци, др. сц. Зоран Томић, са Свеучилишта у Мостару и Амела Одобашић – Регулаторна агенција за комуникације Босне и Херцеговине.

На конференцији ће учествовати и представница Уреда координатора за реформу јавне управе.