Удружење грађана ¨Зашто не¨, у сарадњи са ЦРТА-ом из Србије и Фондацијом Метаморпхосис из Македоније, ће у периоду од 16.-18. 02. 2012. године у АРТ кину Критерион у Сарајеву организирати ПОИНТ конференцију о новим технологијама, политичкој одговорности, те кориштењу ИЦТ-а у раду јавних институција и организација цивилног друштва.

ПОИНТ (политичка дговорност и нове технологије)  је прва регионална конференција о новим технологијама које мијењају друштво и политику.

ПОИНТ ће имати пет главних тема које ће бити у фокусу конференције у контексту кориштења нових технологија: праћење рада власти и заговарање, отвореност власти и јавних података, избори и изборни процес, едукација, информисање и тренинг, те мобилизација и организовање.

ПОИНТ конференција ће представљати платформу за цивилно друштво у кориштењу нових технологија – она је алат за едукацију о кориштењу нових технологија и социјалних мрежа; форум за размјену мишљења и искустава; инкубатор за развој идеја, пројеката и стратегија; виртуално мјесто за умрежавање и информисање свих социјално свјесних корисника интернета; као и социјална мрежа за упознавање и тражење партнера и сарадника и изградњу коалиција.

Конференција ће током ова три дана, кроз 30-так догађаја представити неке од најзначајнијих имена из ових области, а угостиће преко 50 говорника/ца и панелиста/ица. Конференција ће бити организована по узору на водеће свјетске конференције овог типа, са динамичним и ефектним презентацијама уз наглашено учешће публике, при чему ће презентације бити подржане новим технологијама и мултимедијом, те пружати могућност онлине праћења конференције, учешћа и комуникације путем видео-линкова, друштвених мрежа и сл, најављују организатори.

На панел дискусији под називом “Open Government Data – помоћ или пријетња властима?” (17.02.) ће учествовати и представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ.

Програм конференције можете погледати овдје .